Джокович или Вавринка? Вижте мнението на Иван Чешанков



10-09-2016 22:33 | Tennis24.bg

В неделя ще се изиграе финалът на US Open при мъжете, в който сили ще премерят шампионът от миналата година Новак Джокович и швейцарецът Стан Вавринка. Ето какво мисли за последния финал от Големия шлем за годината Иван Чешанков, който ще коментира двубоя в ефира на „Евроспорт”.

"Джокович има сериозно предимство в директните двубои с Вавринка (19-4), но когато двамата застанат един срещу друг в турнир от Големия шлем, винаги има драма, страхотни разигравания и много емоции за публиката. Нещо повече, Вавринка спечели два от последните им три двубоя в Шлема и миналата година стана шампион на „Ролан Гарос” след победа над сърбина във финала в 4 сета.

Въпросите около здравословното състояние на Новак още повече се засилиха след странния полуфинал срещу Монфис, докато Вавринка показа отличната си физическа форма при обрата срещу Нишикори. По пътя си към финала Джокович обаче е бил на корта само 9 часа срещу 18 за Вавринка – стряскаща разлика, която може да се окаже решаваща, ако Новак няма проблеми с китката или рамото и се стигне до тежък физически сблъсък.

№1 в света ще играе седми финал на US Open и ще преследва трета титла на US Open и общо 13-а в Шлема. Вавринка може да попълни колекцията си с трета различна титла от Големия Шлем, но за да го направи ми се струва, че трябва да бъде много по-агресивен и постоянен в играта си, отколкото беше в последния мач".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини