Плишкова: Не съм разочарована, Кербер има повече опит



11-09-2016 14:33 | Станко Димов

Каролина Плишкова загуби първия си финал в турнир от Големия шлем, след като в събота отстъпи с 1:2 сета пред Ангелик Кербер в спора за титлата на US Open. Въпреки поражението, чехкинята ще се изкачи на рекордното за нея 6-о място в ранглистата, при следващото й обновяване в понеделник.

След финала Плишкова призна, че е била близо до успеха (бел.ред. тя водеше с 3:1 гейма във финалния сет), но също така отдаде заслуженото и на Кербер, за която това беше трети финал в Шлема от началото на годината.

„Не, определено не съм разстроена от загубата. Мисля, че свърших доста работа. Това бе първият ми финал. Да, бях доста близо до победата, но нищо. Изглежда Кербер има по-голям опит в мачове от такова ниво и тя се възползва от това.

Много се гордея със себе си, ако някой преди две седмици ми бе казал, че ще играя на финала, нямаше да му повярвам. Не бях нервна нито в началото на мача, нито после, може би малко преди самия двубой, но мисля, че това е нормално. Наслаждавах се на играта си с Кербер.

Мачът бе много труден за мен физически, но в края на третия сет бях близо до победата. Кербер обаче играе много класен тенис тази година и на никой не му е било лесно с нея”, коментира Плишкова.

Припомняме, че от понеделник Кербер ще оглави ранглистата за първи път в кариерата си.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини