Мъри: Рафа е феномен, дано не спечели и в Австралия



05-01-2011 13:56 | Станко Димов

Добрите думи между Анди Мъри и Рафаел Надал никога не са били случайност. Двамата не пропускат случай да се изчеткат, демонстрирайки огромното уважение, които съществува между тях.

 

В навечерието на Australian Open, където Мъри е финалист от миналия сезон, Рафа Надал може да запише пореден исторически триумф. Ако спечели трофея испанецът ще стане първият след Род Лейвър (1969), който притежава всички титли от Шлема.


"Това е невероятно. Много хора си казват: "Да, но няма да ги спечели в една календарна година". Според мен обаче това няма никакво значение. Ако държиш в ръцете си четирите титли от Шлема няма какво повече да искаш. Сега Рафа има 3 поредни титли, което също само по себе си е уникално постижение", коментира Мъри, който все още няма триумф в 4-те големи турнира.


"Това е всичко, за което ние се борим. Надал е един от най-добрите играчи за всички времена и ако не е най-великият, то той определено заслужава да бъде номер 1. Ако спечели и Australian Open - нещо, което се надявам да не направи, това ще бъде невероятно. Рафа вече е феномен, той е само на 24 години, а е постигнал толкова много", каза още Мъри.

Последният официален мач на британеца за 2010-та година бе именно срещу Надал. Двамата се изправиха в полуфиналите на турнира в Лондон, а Рафа се наложи в трисетова драма. След двубоя испанецът засипа със суперлативи опонента си и заяви, че "е въпрос на време" Мъри да спечели първата си титла от Шлема. 

Шотландецът проведе подготовка в Маями и започна годината с двубои за родината за "Хопмън къп".

Мъри сподели и мнението си за прогреса на Роджър Федерер под ръководството на Пол Анакон. "Познавам добре Анакон. Той определено помогна и ще помогне много на Федерер. Пол е добър треньор, с много опит. Всички видяхме как игра Роджър в края на годината", коментира Мъри.

"Федерер винаги играе на 100%, когато дойдат мачовете от Големия шлем. В тези турнири той е великолепен, изключително труден за побеждаване. Сигурен съм, че и сега в Австралия ще бъде така".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини