Федерер спечели красивата битка с най-добрия приятел



05-01-2011 18:11 | Николай Драгиев

В изключително красива за наблюдаване битка Роджър Федерер победи един от най-добрите приятели в детството си - Марко Киудинели със 7:6 (5), 7:5. Двамата представители на школата в Базел показаха наистина много приятна за наблюдаване игра и зарадваха публиката в Доха. Срещата продължи час и 48 минути, като резултатът можеше да бъде доста по-различен, ако Киудинели бе издържал на напрежението във важните моменти.

В четвъртфиналите на "Мастърс 250" в Доха Федерер ще срещне намиращия се в прекрасна форма Виктор Троицки. Сърбинът надви само за 50 минути Теймураз Габашвили с 6:3, 6:1. Фед и Троицки са играли само веднъж до момента, швейцарецът е спечелил през 2006 г. в два сета.

"Беше много тежък мач. От 5-годишни се познаваме, отраснали сме в един град. Играли сме толкова много пъти един срещу друг и наистина не беше леко," призна Федерер след срещата.

Особено любопитен бе първият сет, в който Киудинели сервираше перфектно и почти не даваше шанс на Федерер да печели точки при негово подаване. Без да направи нито един ас Киудинели успяваше с разнообразни действия да затруднява бившия номер 1 и това му се получаваше. В логичния тайбрек Киудинели дръпна с 5:4 точки и имаше два сервиса, с които да вземе първия сет. Нищо такова не се случи и Федерер спечели в типичния си брилянтен стил следващите три точки.

Киудинели не се предаде и даде всичко от себе си и във втората част. Активните му действия доведоха до пробив в сервиса на Федерер и преднина от 4:1 за 117-ия в световната ранглиста. Силите на Киудинели свършиха тук някъде и той започна неудържимо да прави непредизвикани грешки. Федерер сравнително лесно проби и скоро резултатът бе изравнен 5:5. Играта на Киудинели тотално рухна и Федерер бързо довърши съперника си за 7:5.


Виктор Троицки мисля съм играл един път. Очевидно от 2006 година насам е подобрил много играта си. Побеждавал е много от най-добрите, така че съм сигурен, че ще бъде тежък мач," коментира още Федерер.

 

В друг интересен двубой от програмата Иво Карлович надви Филип Колшрайбер след 7:6(5), 4:6, 7:6(2). Така хърватинът, който играе едва втори мач за последните шест месеца, вече е на четвъртфинал. За победата си над Колшрайбер той закова цели 28 аса. Рекордът му за най-много асове през годината е през 2007 година, когато той реализира 1318 общо. Само Горан Иванишевич е правил повече - 1477 през 1996 година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини