Финалистите за Купа Дейвис домакини догодина



22-09-2016 18:00 | Tennis24.bg

Отборите на финалистите в турнира за Купа "Дейвис" Аржентина и Хърватия ще започнат с домакински мачове участието си през 2017 година. Това отреди изтегленият днес жребия в Лондон.

Аржентинците ще посрещнат Италия за мача си от първия кръг на Световната група догодина, който трябва да се проведе от 3 до 5 февруари. Хърватите пък играят с Испания.

Финалът този сезон ще се играе от 25 до 27 ноември в Хърватия. Градът домакин не е определен, защото двете големи зали, които можели да приемат двубоя са заети по това врезе заради концерти.

Интересен от геополитическа гледна точка двубой ще се играе във втора група на Евро-африканската зона, откъдето България изпадна този сезон. Кипър ще приеме Турция.

Националният ни отбор се озова в трета група на зона "Европа" след загуби от Тунис и Турция като гости. Догодина тенисистите ще играят с отборите на Молдова, Ирландия, Люксембург, Гърция, Малта, Македония, Черна гора, Сан Марино, Лихтенщайн, Армения, Андора и Исландия. Мачовете са в групова фаза и формат два мача на единично и една двойка в два от три сета.

Жребият за Световната група през 2017 г.
Италия - Аржентина
Германия - Белгия
Австралия - Чехия
САЩ - Швейцария
Япония - Франция
Канада - Великобритания
Русия - Сърбия
Испания - Хърватия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини