Блестящ Федерер е полуфиналист в Доха (видео)



06-01-2011 17:54 | Николай Драгиев

В една от тези вечери, в които Роджър Федерер няма равен, швейцарецът се класира за полуфиналите на "Мастърс 250" в Доха. Той победи с 6:2, 6:2 за малко над час игра Виктор Троицки. Федерер показа много високо ниво и нито за момент не остави съмнение кой ще спечели срещата. С представянето си той даде заявка, че има амбицията да спечели още първия турнир за годината. Съперник на бившия номер 1 на полуфинал ще бъде французинът Жо-Вилфред Цонга.

Фундаментът на победата за Федерер бе началният му удар, който намираше целта в 74% от случаите при първи сервис. Така той не се наложи да спасява нито една точка за пробив, докато имаше цели 16 в подаването на сърбина.

"Беше страхотен мач за мен. Знаех, че Виктор ще бъде много тежък опонент след триумфа му със Сърбия за Купа "Дейвис". Тъкмо затова бях особено внимателен в подхода си за мача," обясни Фед след срещата.

Двата сета в двубоя си приличаха като близнаци. Федерер взимаше ранен аванс и майсторски, без никакво напрежение притискаше Троицки, който не успя да се противопостави на това предизвикателство. Впечатляваща за трети пореден мач бе и играта на Федерер на мрежата, където той рядко губеше точки.

В полуфинала Федерер ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга, който се справи с испанеца Гийермо-Гарсия Лопес със 7:6(4), 7:6(9). Завърналият се след контузия французин показа воля и драматично измъкна втория тайбрек. Федерер и Цонга са играли три пъти, а резултатът е 2:1 в полза на Маестрото от Базел.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини