Анди Мъри: УАДА сгреши в случая Шaрапова06-10-2016 10:33 | Tennis24.bg

Голямата новина в света на тениса от последната седмица – намаляването на наказанието на Мария Шарапова на 15 месеца очаквано предизвика много реакции сред колегите й. Някои защитиха рускинята и се радват, че ще се върне по-рано от очакваното, други продължават да я осъждат и недоволстват от реабилитирането й.

„От УАДА очевидно са допуснали някои грешки. Много спортисти са освободени от отговорност, защото не са знаели колко дълго дадено забранено вещество остава в тялото им. Очевидно забраните са оповестени в края на декември. Така че заради това, някои бяха оправдани. Разбирам защо санкцията на Мария Шарапова беше намалена“, коментира втората ракета в света при мъжете Анди Мъри.

Колегата му Ришар Гаске пък смята, за бившата номер 1 трудното предстои. Французинът също си имаше вземане даване с наказанията, след като бе санкциониран за употреба на кокаин. „Няма да й е лесно да се върне. 15 месеца са много. Ще й е трудно и физически, и психологически. Но кой знае, за всеки е различно“, каза 30-годишният Гаске.

Доминика Цибулкова е една от онези, които не страдаха за Шарапова в последните дни. „Решението си е решение. Трябва да се съобразим с тях. Няма какво повече да кажа“, коментира словашката тенисистка, която преди време обяви, че Маша е сред най-неприятните й колежки и е надута и арогантна. Петра Квитова обаче е по-дружелюбна: „Турът има нужда от Шарапова и тя ни липсва“, каза чехкинята.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини