Пиронкова не успя да загрее за Australian Open



10-01-2011 03:56 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира от категорията International в Хобарт. В първия си мач за сезон 2011 българката отстъпи след 6:2, 3:6, 2:6 пред китайката Пън Шуай, която е 72-а в света. Цвети изигра много силен първи сет, но след това не успя да се противопостави на Пън, която е в отлична форма от началото на годината.

Следващият турнир, на който Пиронкова ще се появи е Australian Open, където тя ще попадне в основната схема за втори път в надпревара от Големия Шлем.

Пиронкова стартира двубоя си с Пън по великолепен начин. Тя закова три аса само в първите си два сервис гейма. Между тях тя проби и така резултатът набъбна до 3:0. Със 71% вкаран първи сервис от Пиронкова, нищо не можеше да я спре да спечели първата част, като тя го стори и с втори пробив за 6:2.

Най-силното оръжие на Цвети сервисът обаче изостави Пиронкова до края на мача. Пън Шуай загуби само 3 точки при свой сервис във втория сет и логично се поздрави с успех от 6:3. Пиронкова тук вкара 56% първи сервис и направи три двойни грешки.

Нещата съвсем се влошиха, след като нивото на първия сервис на Цвети в третия сет стигна кошмарните 36%. Това естествено значеше само едно - загуба след 96 минути игра общо. Китайката от своя страна продължава силните си игри, след като преди седмица в Окланд достигна полуфинал.

Така Пиронкова не успя да набере повече игрови минути преди Australian Open. За участието си в Хобарт тя прибира само 1 точка за ранглистата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини