Залогът в Париж никога не е бил толкова голям



31-10-2016 18:01 | Станко Димов

Последният за сезона „Мастърс 1000” турнир в парижката зала „Берси” едва ли е бил с толкова голям залог – първото място в света. Феноменалната втора половина от сезона позволи на Анди Мъри да атакува лидерската позиция в ранглистата, на която от повече от две години уютно се е настанил Новак Джокович.

Шотландецът пристигна в турнира в отлична форма, след като спечели последните си 15 двубоя, в които взе 28 от изиграните общо 30 сета. В неделя Мъри спечели титла №7 за сезона, което е абсолютен рекорд за него. Има два варианта, в които Мъри може да оглави ранглистата още идния понеделник – ако спечели турнира, а Джокович не се класира за финал, или ако се класира за финал, а Джокович отпадне преди полуфиналите.

Джокович обаче няма намерение да предава лидерската позиция без борба. Сърбинът може да си гарантира завършване като №1 за сезона за 5-и път в последните 6 години, ако спечели титлата в Париж, а Мъри отпадне преди полуфиналите.

Любопитен е и фактът, че в Париж ще станат ясни имената и на последните двама, които ще се класират за финалите на АТР в Лондон. Доминик Тийм, който се надява да запише дебютно участие в „О2” Арена в Лондон, както и Томаш Бердих, ще си гарантират билет за финалите ако стигнат до двубоя за титлата в Париж. Това обаче е много трудно задача, защото и двамата попаднаха в половината на Новак Джокович.

Томаш Бердих и друг потенциален дебютант – Давид Гофен, ще си гарантират участие в Лондон ако спечелят титлата в „Берси”.

Още трима играчи – Жо-Вилфред Цонга, Роберто Баутиста Агут и Люка Пуй трябва да спечелят в Париж, за да съхранят надежди за място в Лондон.

Надпреварата в „Берси” се очертава да бъде една от най-напрегнатите и драматични от началото на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини