Родик възкръсна и намери място на 1/4-финал



24-01-2010 16:15 | Станко Димов

Анди Роди се класира за 1/4-финал на Откритото първенство по тенис на Австралия, след като в зрелищен мач победи с 3:2 сета Фернандо Гонсалес. Двамата останаха на корта близо 3 часа и половина, Родик се наложи с 6-3, 3-6, 4-6, 7-5, 6-2. Американецът завърши срещата с 32 аса на сметката си и само 17 непредизвикани грешки. Следващият съперник на Родик ще бъде Марин Чилич, който по-рано през деня победи също в 5 сета Хуан Мартин Дел Потро.

 

Очаквано Родик и Гонсалес направиха повече от равностоен мач, в който възможностите за пробив бяха дефицит. Все пак американецът първи проби подаването на съперника си и поведе в резултата след 6-3 в началния сет.

 

През втората част картината на корта не се промени, но този път по-добрата игра на Гонсалес даде резултат и след един пробив чилиецът изравни резултата.

 

Особено драматичен бе третият сет. Двамата взимаха лесно подаванията си, но при 4-4 чилиецът поведе в резултата, след което на свой сервис реши сета.

 

По идентичен начин се разви и четвъртата част. При резултат 5-4 Родик пропиля 4 точки за спечелване на сета. Нова възможност за американецът се откри и при 6-5, но тогава Анди не сгреши и изравни резултата в сетовете.

 

Последната пета част на мача започна отлично за Родик, който лесно спечели подаването си, а след осъществи важен пробив. Тук на теория мачът приключи, защото Гонсалес едва се държеше на краката си. До края на сета чилиецът трудно печелеше подванията си, а в същото време смазван от сервисите на Родик. При 5-2 американецът направи нов пробив и подпечата участието си в следващата фаза.

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини