Анди Мъри играе първи мач като №1



14-11-2016 11:41 | Любомир Тодоров

Във втория ден на финалите на АТР в Лондон ще се изиграят двубоите от група "Джон Макенроу".

В късната среща Анди Мъри за първи път ще излезе на корта в ролята си на водач в световната ранглиста. Той ще играе срещу Марин Чилич. Те са може би двамата тенисисти, които завършиха редовния сезон в най-добра форма.

Британецът води с 11-3 победи, но хърватинът спечели последния двубой помежду им тази година на финала в Синсинати с 6:4, 7:5. Мъри се нуждае от победа тази вечер в "О2", защото Новак Джокович, когото детронира, е по петите му. 

Сърбинът спечели вчера срещу Доминик Тийм и добави 200 точки към актива си. Като се вземе предвид, че в класацията на 28 ноември Анди ще загуби 275 точки от миналогодишния финал на Купа "Дейвис", то Ноле реално е преди него. Това сочат изчисленията на АТР.

Другата среща от групата също е с интрига. В нея Стан Вавринка среща Кей Нишикори. Двамата са разделени от само 410 точки в ранглистата и ще водят здрава битка, заедно с Милош Раонич за третото място в класацията.
 
Швейцарецът, който в момента е №3 в света, води с 4-2 успеха срещу японския си опонент. Последната им среща беше на полуфинала на US Open през септември, когато бъдещият шампион Вавринка се наложи в четири сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини