Дел Потро отпадна в Сидни (резултати)



12-01-2011 09:36 | Станко Димов

Хуан Мартин Дел Потро отпадна от турнира за мъже в Сидни. В мач от II кръг аржентинецът бе надвит с 6-2, 7-5 от Флориeн Майер. По този начин шампионът от US Open загуби втория си мач за годината, след като на старта в Сидни победи за 3 часа Фелисиано Лопес.

 

"Никак не е лесно след толкова време извън корта. Но аз съм тук, защото искам да играя. Искам отново да опитам. За това мисля по цял ден. Не искам да се чувствам лошо", сподели Дел Потро.


"Миналата година бе много тежка за мен. Сега обаче съм ОК. Мисля, че навлизам във форма. Да, днес загубих, но отново мога да се конкурирам и да се боря", категоричен е шампионът от US Open 2009.


Германецът Майер, който загуби от Дел Потро през последните две издания на Australian Open сподели, че аржентинецът все още е далеч от най-добрата си форма.


"Разбира се, че той не е на 100% готов. Сервисът му работи добре, но от основната линия прави доста грешки. От друга страна аз направих силен мач. Знаех, че ако покажа моята игра имам всички шансове да спечеля", каза Майер, който в спор за място на полуфинал ще се изправи срещу Потито Стараче.


Турнирът в Сидни напусна и водачът в схемата Сам Куери, който бе победен в два сета от Александър Долгополов. Любопитното в случая е, че украинският гигант бе приключил по-рано през деня мача си от първия кръг.

Резултати от турнира в Сидни, II кръг:


Александър Долгополов (Украйна) - Сам Куери (САЩ, 1) 6-4, 6-3
Жил Симон (Франция) - Федерико Жил (Португалия) 6-1, 6-3
Ернест Гулбис (Латвия, 3) - Игор Андреев (Русия) 2-6, 6-4, 6-3
Сергий Стаховски (Украйна) - Гилермо Гарсия-Лопес (Испания) 6-3, 6-4
Ришар Гаске (Франция, 5) - Андреас Сепи (Италия) 3-6, 7-5, 6-4
Виктор Троицки (Сърбия) - Хуан Игнасио Чела (Аржентина) 6-2, 6-3
Флориeн Майер (Германия) - Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) 6-2, 7-5
Потито Стараче (Италия) - Лукаш Кубот (Полша) 7-6, 2-6, 6-3




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини