Разочарованията на 2016 г.



06-12-2016 00:12 | Tennis24.bg

Тенис-сезонът 2016 е вече в историята. Дойде времето на анализите. Главните герои през годината не са само онези, които постигнаха големите успехи и достигнаха целите си, но и тези, които по една или друга причина, разочароваха с резултатите си. Или пък с поведението си.

Ето и 10-те най-големи разочарования на 2016 г. според www.tennisworldusa.org:

1. „Ролан Гарос“
Тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция беше сред най-нещастните в историята. Турнирът бе предшестван от контузии, откази, а двете седмици в Париж изтормозиха всички с лошото време. Турнирът бе като предястие за дните без Федерер и Надал. Организаторите не успяха да спасят положението дори и с възстановяване на парите, дадени за билети. Нивото на тениса също не беше много вдъхновяващо. Въобще, „Ролан Гарос“ 2016 бе най-слабият турнир от Големия шлем този сезон.

2. Сезонът на Ана Иванович
Красивата сръбкиня разочарова. Бившата шампионка от „Ролан Гарос“ така и не намери ритъма си и постоянно играеше под очакванията. Тя дори приключи по-рано сезона, за да се възстанови за 2017 г.

3. Поведението на Ник Кириос
След отличната си игра в Токио младият австралиец се представи повече от скандално в мача си срещу Миша Зверев в Шанхай. Без грам желание и уморен той разгневи публиката и феновете. След това бе глобен и наказан за шест седмици. АТР дори го прати на психиатър, за да му намали наказанието.

4. Полуфиналът на Гаел Монфис на US Open
Мачът показа всички емоционални проблеми на французина, който след две страхотни седмици бе елиминиран в един от най-идиотските и странни мачове.

5. Сезонът на Серина Уилямс след Уимбълдън
След загубите на Откритите първенства на Австралия и Франция, Серина най-накрая изравни Щефи Граф с 22 титли от Големия шлем. Но въпреки това отново след Уимбълдън направи разочароващ сезон. За втори път върши годината с поражение в полуфинала на US Open от Каролина Плишкова.

6. Сезонът на Агниешка Радванска и Симона Халеп
Не че имаха лош сезон. И двете спечелиха по три титли, но проблемът им беше с турнирите от Големия шлем. Така и не успяха да надделеят и да блеснат. Дали ще се поправят през 2017?

7. Представянето на Рафаел Надал в Големия шлем
Най-доброто представяне на Рафа през 2016 г. бе в Монте Карло, Барселона и на двойки на Олимпийските игри в Рио. В турнирите от Шлема Рафа или играеше зле, или пък въобще не игра заради контузии. Дали ще се върне на топ ниво през 2017?

8. Втората част от сезона на Новак Джокович
За Джокович 2016 г. може да се раздели на две. Той беше абсолютният господар на корта в Париж, но след това разочарова всички. Дори изгуби позицията си на номер 1 в световната ранглиста, от където бе свален от Анди Мъри. Дали тези катастрофални шест месеца ще му послужат като шамар, за да се съвземе и да се върне към нивото си през 2017 г.?

9. Наказанието на Шарапова за допинг
Маша направи малка грешка, която може да се случи на всеки. Но за шампион начинът, по който призна греха си беше наивен. Сега ще чакаме до април 2017 г., за да я гледаме пак по кортовете. Но разочарованието и горчилката от начина, по който бе наказана, ще остане…

10. Сезонът на Роджър Федерер
Това беше най-нещастният сезон за Роджър. Физическите проблеми и контузиите го принудиха след Уимбълдън да се оттегли до края на годината. И то след тежка загуба в полуфинала от Милош Раонич. За пръв път от години швейцарецът не спечели нито една титла. И можем да признаем – без Федерер тенисът е различен. Даже май е твърде различен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини