Схемата при мъжете на Australian Open: Сьодерлинг и Мъри за Надал, ранни предизвикателства за Федерер



14-01-2011 04:35 | Николай Драгиев

Шансовете на Рафаел Надал да оформи своя "Рафа Шлем" на Australian Open изглеждат доста добри с оглед на изтегления жребий за основната схема. Испанецът попадна в част, която му гарантира безпроблемно място на четвъртфинал. Трудното идва след това, тъй като в полуфиналите, той ще спори най-вероятно с Анди Мъри или Робин Сьодерлинг.

Защитаващият титлата си от миналата година Роджър Федерер също не може да се оплаче. Той ще срещне някои доста добри тенисисти в първите кръгове, но въпреки това, най-опасният състезател до четвъртфинал за него е Анди Родик. Николай Давиденко, Новак Джокович и Томаш Бердих са най-сериозните претенденти за другото място в полуфинала от тази част на схемата.

ПОЛОВИНАТА НА НАДАЛ

В частта на Рафа, който започва с непретенциозния Маркош Даниел, той може да се изправи срещу Фелисиано Лопес или Бърнард Томич в трети кръг. След това идва "голяма" заплаха като размери, но не и като висока класа - Марин Чилич или Джон Иснър. Лейтън Хюит, Давид Налбандян и Давид Ферер са основните претенденти за четвъртфинал с Надал. Първите двама директно се изправят един срещу друг на старта в най-очаквания мач.

ПРЕТЕНДЕНТИТЕ

В половината на Надал има доста интересни имена, които могат да го срещнат едва на полуфинал. Освен Анди Мъри и Робин Сьодерлинг, тук са още Маркос Багдатис, Хуан Мартин дел Потро, Юрген Мелцер, Ернест Гулбис и Жо-Вилфред Цонга. Едно е сигурно - чакат ни страхотни мачове в тази четвърт.

ПОЛОВИНАТА НА ФЕДЕРЕР

Швейцарецът стартира с Лукаш Лацко, който взе сет с 6:0 на Надал в първи кръг. Във втори идва ново изпитание - Жил Симон. Сам Куери и Гаел Монфис също могат да затруднят Федерер преди четвъртфинал. Там пък най-вероятно Федерер ще срещне своя добър познайник Анди Родик, който пак не извади късмет при жребия.

ПРЕТЕНДЕНТИТЕ

Новак Джокович изглежда като фаворит да се бори за второто място в полуфиналите, ако приемем че Федерер трудно ще бъде спрян. Още в трети кръг Ноле може да се изправи срещу сънародника си Виктор Троицки. Николас Алмагро и Николай Давиденко ще бъде най-тежките тестове пред Джокович след това. Тук са още Томаш Бердих, Фернандо Вердаско и Ришар Гаске.


Най-логичните четвъртфинали изглеждат така:

(1) Рафаел Надал - Давид Налбандян (27)
(4) Робин Сьодерлинг - Анди Мъри (5)

(23) Николай Давиденко - Новак Джокович (3)
(2) Роджър Федерер - (8) Анди Родик




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини