Азаренка: Бременността е магия, дар от Бог



10-12-2016 13:43 | Станко Димов

Виктория Азаренка твореше история в първото тримесечие на сезон 2016. Двукратната победителка в турнири от Големия шлем и бивша №1 в света се завърна към най-добрите си дни на корта и най-сетне успя да преодолее контузиите, които я възпрепятстваха през последните години. Азаренка стартира годината с убедителен триумф в Бризбън, а след това стана първата състезателка от повече от десетилетие насам, която печели последователно титлите в Индиън Уелс и Маями. През пролетта Вика обяви и голямата новина, признавайки че е бременна.  

„Бременността ми е абсолютно различно преживяване с всичко, което ми се е случвало до момента. На теория знаеш целия процес, но когато започнеш да минаваш през него разбираш напълно цялата магия”, коментира Азаренка пред Tennis Channel.

„Моята кариера е свързана с тенис, но сега се намирам в различен етап от живота ми. Това е благословия, дар от Бог. Вярвам, че отново ще имам възможността да правя това, което обичам и да продължа да играя тенис. И ще го направя. Това е възможност да разбера колко обичам живота си на корта”.  

Азаренка все още намира време за своето следване и дори играе тенис, което и е позволено до последните 6 седмици от бременността. „В момента се занимавам с много неща, за които не намирах време преди. Да си стоя у дома и да спя в собственото си легло наистина е огромен лукс за един професионален атлет. Липсват ми феновете. Липсва ми моментът, в който излизам на корта. Сега имам повече време да уча, но като състезател тръпката да съм на корта определено ми липсва”.

Азаренка побърза да успокои феновете си и заяви, че желанието и е един ден отново да се завърне на корта и да се конкурира с най-добрите в света.

„Голямата ми цел е да се върна там, където съм била. Искам отново да правя това, което ми доставя удоволствие. Но няма да си поставям никакви срокове. Искам да го направя час по-скоро, но в никакъв случай няма да прибързвам. Трудно е да коментирам кога ще се върна още преди да съм родила. Искам да си дам време да се възстановя и да се подготвя. Убедена съм, че много скоро това ще се случи”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини