Надал губи килограми, иска по-късен старт на Australian Open



14-01-2011 14:44 | Николай Драгиев

Рафаел Надал е започнал да губи килограми заради жегата и влажността в Мелбърн. Това отслабване на Надал обаче не е било предвидено и световният номер 1 е изразил предпочитание да дебютира идния вторник на Australian Open, за да има един ден повече за почивка. В същото време неговият ментор Тони Надал вече е при племенника си и контролира тренировъчния процес.

Освен всичко голямата влажност в Мелбърн, която достига до 82%, е причина Рафа да сменя тренировъчната си тениска няколко пъти в рамките на само една тренировъчна сесия.

„След настинката, която го сполетя в Доха, е много важно за Рафа да приема повече минерали и соли от обикновено. От особено значение за неговото пълно възстановяване от болестта, е тренировъчните сесии да не са много дълги. По време на една тренировка могат да се свалят около два килограма, докато по време на мач килограмите, с които отслабва достигат до 4" – разказва д-р Анхел Руис Которо, лекарят който се грижи родения на Балеарските острови тенисист, да започне в добра форма първия за годината турнир от Големия шлем в Австралия.
 
Надал, който помоли организаторите да дебютира следващия вторник, за да има на разположение още един ден за почивка, възстановавяне и адаптация към настилката в Мелбърн, основно пие изотонична напитка, чието име в превод означава „Възстановяване". Течността е богата на минерални соли и добри въглехидрати.
 
Тони Надал, който от сряда вечерта е на разположение на своя племенник в Мелбърн, е взел нещата в свои ръце. Именно затова чичото следи стриктно режима на Рафа. Хидратирането не подлежи на дискусии и освен възстановяващата изотонична напитка, младият испанец приема и много минерална вода. Диетата се базира на плодове, зеленчуци и качествена паста.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини