Григор: Не имитирам Федерер, градя своя идентичност18-01-2011 02:37 | Николай Драгиев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че неговият треньор Питър МакНамара изисква от него да подобрява непрекъснато играта си, но двамата не търсят бързи резултати непременно. Също така той отрече да копира Роджър Федерер, тъй като иска да изгради свой образ на играч.

Според Гришо психическата настройка е най-важна, ако искаш да бъдеш на топ ниво. "Всичко е в главата, психиката определя всичко. Знам, че имам потенциал, но трябва да бъда оптимално добър във всички аспекти. Двамата с Питър сме доста сложни характери," признава Григор, цитиран от "Гадзета дело спорт".

Гришо признава, че на 15 години е изпълнил една от мечтите си, като се е здрависал със своя идол Роджър Федерер в Мадрид.

"Съгласен съм, че не трябва да имитирам Федерер в движенията му преди ретур, както и при останалите удари, но докато израствах аз изучавах играта му по телевизията и това се получи съвсем естествено. Аз искам да стана играч със своя собствена идентичност. Трябва да го направя за себе си и за България, където са много горди с мен," пояснява Григор след поредното сравнение с гения от Швейцария.
Коментари
Други новини