Уилямс срещу Уилямс



27-01-2017 17:37

В събота сутринта на 28-и януари зрителите на Евроспорт ще могат да проследят на живо женския финал на „Аустрелиън Оупън" между Серина Уилямс и Винъс Уилямс. Коментатори на мача ще бъдат Иван Чешанков и Юлиян Стаматов. Ден преди да стане ясна победителката при жените в турнира, Иван Чешанков даде своята експертна прогноза за развоя на мача между двете сестри.
 
„След седем години и половина Винъс  Уилямс отново е финалистка в турнир от Големия шлем. През 2009-а на „Уимбълдън" нейна съперничка в мача за титлата беше по-малката й сестра Серина. Сега двете пак ще застанат една срещу друга. Серина преследва 23-а титла на сингъл от Шлема, с която ще излезе еднолично на второ място във вечната класация. Победа за нея ще означава и ново изкачване до №1 в световната ранглиста. И докато „малката Уилямс" има поне една титла от Шлема в 9 от последните 10 години, то Винъс няма спечелен турнир от „Големите 4" от „Уимбълдън" 2008, когато победи във финала Серина.
 
Сестринските двубои „Уилямс срещу Уилямс" винаги са предизвиквали много коментари и съмнения за предрешен изход. Ако оставим обаче теориите за конспирация настрана, трябва да отчетем, че напълно логично те са преминавали при огромно нервно напрежение и за двете. В събота няма да е различно. Залогът е огромен. Серина има предимство на хартия с 16 победи срещу 11 загуби в директните им двубои, 9-5 в турнири от Шлема, 6-2 във финали на тези турнири. От нея се очакваше да стигне до нов финал в Мелбърн и тя го направи без да загуби сет.

Винъс пък трябваше да обръща Коко Вандевег на полуфиналите след отстъпен първи сет в тайбрек. В този мач, както и преди това срещу Павлюченкова, Винъс показа че е в отлична форма и започва да играе все по-добре с напредването на турнира. Срещу Коко показа здрави нерви и супер сервис (11 аса), докато Серина имаше сериозни проблеми с първия си сервис в два от мачовете си в Мелбърн – срещу Стрицова и Конта. Ако преди Серина имаше категорично по-силна психика от сестра си, то в последните две-три години ролите се размениха и това дава шансове на Винъс за изненадваща титла на Откритото първенство на Австралия 2017".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини