Янович: Надявам се утре да не хвърлят камъни по мен



08-02-2017 18:09 | Tennis24.bg

Йежи Янович ще излезе срещу Григор Димитров в първия мач за българина пред родна публика на ниво АТР Уърлд Тур. Полякът победи с 6:4, 6:4 Дуди Села на старта на Garanti Koza Sofia Open. Успехът е първи за него в двубой от АТП Уърлд Тур от октомври 2015 (Виена). Ето какво каза той на пресконференцията след мача:


- Как ти се струва корта?

- Харесва ми. Настилката е бърза, топките са твърди, бързи. Подобрени са. Обичам такива твърди топки. Не харесвам меките.

 

- Това беше първата ти победа от 2015 г. насам в АТР, лесно ли беше?

- Не. Бях контузен много дълго време. Страдах от болки в коляното. Успях да се възстановя, победата е хубава и съм щастлив да се върна така.

 

- Следващият ти съперник тук ще е Григор Димитров. Какво очакваш?

- С Григор Димитров се познаваме много добре. Играем един срещу друг още от юноши и винаги е имало здрава битка на корта. Имам предвид не ММА битка, а спортно съперничество. Мисля, че утре ще е хубав мач за гледане.

 

- Утре залата ще е пълна. Атмосферата ще е по-скоро като за мач за Купа „Дейвис“, а не като такъв от АТР Уърлд Тур…


- Знам, че залата ще е пълна и ще го подкрепят много. Но съм имал и преди такива мачове. Играл съм срещу Анди (Мъри) на полуфинал на Уимбълдън. В крайна сметка не мисля, че публиката ще се държи лошо. Няма да хвърлят камъни по мен. Поне се надявам. Надявам се да се наслаждават на играта. Аз се опитвам да се концентрирам върху собствената си игра. Ако играя най-добрия си тенис, ако сервирам добре, както очаквам, ще стане мач и ще е лесно да победя Григор. Ако не – ще ми е тежко.

 

- Смени треньора си наскоро, кажи нещо повече за него.

- Не мисля, че е нужно да говоря много за Гюнтер (Брезник). Той е познат по целия свят. Има огромен опит. От над 10 години е треньор на Доминик Тийм. В миналото бяхме говорили няколко пъти. След като се разделих с треньора си Ким Тиликайнен останах за известно време сам. След това говорих отново с Гюнтер. Попитах го дали има сили да ми помогне. Той каза „Да, ела при нас в Тенерифе“. Тренирах целия декември с Доминик. Това беше началото. Сега се опитвам да подобря ранкинга си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини