Цонга взе трофея в Ротердам



19-02-2017 18:45 | Любомир Тодоров

Французинът Жо-Вилфред Цонга спечели титлата от турнира в зала в Ротердам от категория АТР 500.

На финала шестият поставен се наложи над №3 в схемата Давид Гофен от Белгия след 4:6, 6:4, 6:1 в двучасов двубой в зала "Ахой", за да спечели 13-и трофей в кариерата си и първи след този в Мец през септември 2015-а. Гофен пък загуби втори финал за сезона, след София, и общо шести пореден.

В първата част белгиецът поведе с 4:1 след два пробива. Цонга тутакси върна единия брейк, но за повече не получи възможности и Гофен взе сета.

Във втория 31-годишният французин нанесе своя удар в десетия гейм, когато при сервис на съперника пропиля четири сетбола, преди да реализира петия с мощен форхенд по диагонала, за да изравни общия резултат.

В заключителната част Гофен не издържа физически и Цонга беше пълен господар на корта. Той поведе с 5:0. Белгиецът най-сетне взе подаването си, след което Жо-Вилфред сервираше за титлата. Той поведе с 40:15 и реализира първата си шампионска точка с мощен смач по диагонала.

Въпреки загубата от утре Давид Гофен ще заеме рекордното за него десето място в световната ранглиста, с което става първият белгийски тенисист в Топ 10 на АТР. Цонга пък ще бъде 11-и, като изпреварва сънародника си Гаел Монфис и Григор Димитров, който ще бъде №13 от понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини