Ноле: Не мога да повярвам колко хора ни гледаха в 01:00 часа



02-03-2017 12:50 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за четвъртфинал на турнира в Акапулко, след като в поредна драматична битка се наложи над Хуан Мартин Дел Потро. Двамата останаха на корта 2 часа и 38 минути, а сърбинът се поздрави с успеха с 4:6, 6:4, 6:4 и вече води с 12:4 в двубоите с Кулата от Тандил.

„Всеки двубой, който съм играл срещу Делпо в последните години е бил изключително равностоен. Двубой, в който е приятно да играеш и е наслада за публиката”, коментира Джокович, който участва на турнир в Латинска Америка за първи път в кариерата си.

„Изключително щастлив и горд съм, че спечелих този мач. Особено след като бях толкова близо да загубя, изоставайки с 3:4 и негов сервис в третия сет. В този момент просто се опитах да направя възможно най-много ретури, което не е лесно срещу него. Беше много, много равностоен двубой, решен от една или две точки. Не мога да повярвам, че трибуните бяха препълнени в 01:00 часа вечерта и искам да благодаря на всички, които дойдоха да ни гледат и да подкрепят тениса.

Мисля, че играх добре и само в някои ситуации не взех правилните решения от тактическа гледна точка. Не допуснах много грешки и успях да върна много екстремни топки. Когато Дел Потро удари форхенд и сервис както той може, тогава никой не е толкова бърз да реагира. Просто се опитвах да предвидя играта му и във важните момент, в третия сет, успях да върна няколко важни топки”, каза още Ноле.

На четвъртфиналите Джокович ще играе срещу Ник Кириос. „Още ми е прекалено рано да мисля за този мач. Нека първо се възстановя след тежката битка тази вечер”, каза световният №2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини