Куери: Ще помня тази седмица до края на живота си



05-03-2017 10:11 | Николай Драганов

Спомен за цял живот - по този начин ще остане в съзнанието на Сам Куери първата седмица на март 2017 година. Американецът успя да спечели титлата от турнира в Акапулко, като надигра по пътя към нея играчи като Давид Гофен, Доминик Тийм, Ник Кирьос и Рафаел Надал.


"Това определено е турнир, който ще запомня до края на живота си", каза щастливият Куери, който стана първият американец, печелил трофея от тази надпревара. "Това беше една от онези седмици, в които всичко сработва за теб. Надявам се да имам повече такива", добави щастливият шампион.


"След мача срещу Гофен знаех, че мога да стигна далеч, ако продължа да играя на това ниво. Форхендът и бекхендът ми бяха прекрасни, а сервисът ме измъкваше от трудните моменти, когато най-много се нуждаех от него. Усетих и голяма подкрепа, всички бяха много мили с мен през цялата седмица. Беше удоволствие да играя тук", добави Куери, който от новата седмица ще се изкачи до 26 в света.


"Той играе много добре, почти перфектно", отдаде заслуженото на победителя неговия съперник Рафаел Надал, който ще трябва да почака още за първата си титла през 2017-та и общо 70-та в неговата знаменита кариера. "Играх под голямо напрежение заради неговия сервис и играта му от основната линия. Остави ми твърде малко опции, а когато все пак получех такава, той играеше много добре. Трябва да го поздравя. Аз също съм много щастлив от моята седмица в Акапулко и от играта си", добави Матадора.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини