Финалът в Сао Пауло ще се доиграва в понеделник



06-03-2017 07:52 | Николай Драганов

Финалът на турнира от сериите ATP 250 в Сао Пауло ще продължи в понеделник, след като шампионът Пабло Куевас (Уругвай) и претендента Алберт Рамос-Винолас от Испания трябваше да прекъснат двубоя при резултат 7:6(3), 3:3 в полза на испанеца заради дъжд.


Пабло Куевас се намира в серия от 12 поредни победи в тази надпревара, които му донесоха 2 поредни титли. Макар да се намира в най-добрата си форма, като от миналогодишния US Open е записал едва три победи и девет загуби, в Сао Пауло Куевас напомни за най-добрата си игра и успя да победи шестия поставен Диего Шварцман на четвъртфиналите и водача в схемата Пабло Кареньо Буста на полуфинал. В отлична форма се намира и неговият съперник Алберт Рамос, който достига до полуфиналите в Ecuador Open и в Рио, както и до четвъртфинал в Буенос Айрес.  

 

Преди двубоят да бъде прекъснат заради дъжд, двамата стартиха стабилно и печелеха подаванията си, но испанецът успя да измъкне тайбрека, след като играта от основната линия предаде Куевас. Уругваецът направи четири поредни грешки, подарявайки първия сет на съперника си. Вероятно подпомогнат от кратко прекъсване заради дъжд в началото на втория сет, актуалният шампион успя да се прегрупира и поведе с 3:1. Рамос обаче успя да се върне в мача, но при 3:3 започна сериозе валеж и двамата играчи бяха принудени да напуснат корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини