Фед: В перфектно състояние съм, нямам болки в гърба



21-01-2011 22:26 | Николай Драгиев

Роджър Федерер остана много доволен от третата си поредна победа на Australian Open 2011. Той призна, че е напълно възстановен от тежката петсетова битка с Жил Симон и физически се чувства в оптимално състояние.

Срещу Ксавие Малис Федерер взе своята 57-а победа в Мелбърн, с което става едноличен лидер по спечелени мачове от Откритото първенство на Австралия. Федерер има четири титли от Australian Open и един загубен финал.

"Възстановен съм от тежкия мач със Симон. Понякога е много трудно да стартираш турнира с тежък мач в пет сета. Вижте какво се случи с Давид Налбандян. Радващото е, че нямам проблеми с гърба. Знаете, че в нощната сесия, когато се изпотиш, е доста опасно. Щастлив съм, че няма помен от такова нещо и съм в перфектно състояние," коментира Федерер.

Попитан какво мисли за местния любимец Бърнард Томич, който ще играе с Надал в събота, Федерер въобще не прояви интерес към австралиеца.

"Имам много по-важни неща, от това да гледам Бърнард. Имам две деца, за които да се грижа. Вярвам, че това ще бъде добър мач. Той трябва да знае, че Рафа няма да му даде нищо просто ей така. Изпитвал съм го на гърба си."

Съперникът на Федерер Ксавие Малис пък сподели след срещата, че да играеш на "Род Лейвър Арина" е съвсем различно от всички останали кортове.

"Да, напълно разбирам какво има предвид. Атмосферата и условията тук са доста по-различни. Понякога отнема време да се пренастроиш. На малките кортове хората са буквално на една ръка разстояние от теб.

"Освен това на малките кортове има повече вятър, което е важно. Може би аз имам предимство, тъй като винаги знам какво да очаквам от големите кортове," анализира швейцарецът.

Попитан какво прави с всички пари от рекламни договори и наградни фондове, Федерер се пошегува: "Какво очаквате да чуете от един швейцарец? Разбира се, че са в банката, но няма да ви кажа какво ще ги правя."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини