Кириос надви Зверев в битката на младите звезди



15-03-2017 09:14 | Николай Драганов

Световният №16 Ник Кириос спечели битката на младите звезди на световния тенис срещу Александър Зверев, побеждавайки го категорично с 6:3, 6:4 без да допусне дори точка за пробив.


Това бе първи сблъсък в професионалния тур между 21-годишния Кириос и неговия 19-годишен германски съперник с руски корени. 
Комбинирайки мощен сервис и отлични удари австралиецът спечели мача за 73 минути. Той проби съперника си в третия и деветия гейм на първия сет за 6:3, а във втората част нанесе решителен удар в последния възможен момент - при 5:4 в своя полза, което му гарантира крайния успех.


"Мисля, че се представих добре. Такъв мач винаги ще бъде труден. Той играе страхотен тенис и надгражда непрекъснато играта си. Знаех, че няма да е лесно, той е силен играч, но съм щастлив от своето представяне", коментира Кириос.

 

През миналата седмица Кириос достигна до полуфинал в Акапулко, като на четвъртфинал се наложи над Новак Джокович в първия сблъсък помежду им, преди да отстъпи на Сам Куери. Именно двубой срещу Ноле предстои за Кириос в четвърти кръг.
Кириос е едва втория играч в историята след далеч по-възрастния и съответно поставен в друга ситуация Лейтън Хюит, който побежда Джокович, Федерер и Надал при техните първи сблъсъци в ATP. 


Най-доброто представяне на Кириос на "Мастърс 1000" турнир дойде през миналата година в Маями, когато 21-годишният австраиел успя да достигне до полуфинал, загубен от Кей Нишикори. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини