Федерер на финал след лекция над Сок



19-03-2017 00:36 | Николай Драганов

Роджър Федерер се класира за финал в турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс след победа с 6:1, 7:6(4) над Джак Сок (САЩ). Негов съперник на финала ще бъде сънародникът му Стан Вавринка, който се наложи над Пабло Кареньо Буста в първия полуфинал.


35-годишният Федерер ще се опита да спечели пета титла от Индиън Уелс при седмото си участие на финал. Маестрото е шампион от тази надпревара през 2004, 2005, 2006 и 2012 година. Евентуален успех ще му донесе "Мастърс" титла №25 и общо №90 в кариерата. 


Към момента носителят на 18 титли от Големия шлем е втора ракета на Швейцария и се намира на 10-то място в ранглиста, докато Вавринка е под №3. Роджър води с 19:3 победи в преките мачове помежду им, като спечели последните им три сблъсъка, включително полуфинала на Australian Open. 


В Индиън Уелс Роджър успя да надиграе Рафаел Надал на осминафинал в повторение на финала от Мелбърн, а на четвъртфиналите неговият съперник Ник Кириос се отказа заради болест. Една от изненадите на турнира Джак Сок, който спаси четири мачбола в мача си срещу Григор Димитров, преди да стигне до победата, не успя да се противопостави на мощната игра на Федерер от основната линия и отстъпи след 74 минути.


Това бе трети двубой между Федерер и Сок, като швейцарецът неизменно стига до успеха. До този момент Маестрото не е загубил нито веднъж подаването си от началото на турнира, като по пътя до финала е останал на корта само 3 часа и 33 минути. За сравнение днешният му съперник Сок е прекарал 8 часа и 32 минути. Единственият играч, който от началото на годината е побеждавал Федерер пък е №116 в света Евгени Донской, който успя да го надиграе във втори кръг на турнира в Дубай.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини