Дел Потро: Нямах късмет с жребия, Федерер скоро може да бъде №1



23-03-2017 13:02 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро няма късмет с жребиите си от началото на годината. Аржентинецът загуби от Новак Джокович в ранен стадий на турнирите в Акапулко и Индиън Уелс, а сега – в Маями, може да срещне Роджър Федерер още в трети кръг.

„Нямам късмет с жребиите, но в същото време за мен е чест да играя срещу най-добрите тенисисти в света”, коментира Дел Потро.

„Само до преди няколко месеца аз си стоях у дома и ги гледах по телевизията. Сега мога да се изправя срещу и ще се опитам да играя така, че да не бъда разочарован”.  

Дел Потро сподели, че очаква изключително труден двубой срещу Федерер, ако двамата се срещнат в Маями: „Въобще не съм изненадан, че той играе на подобно ниво. Ако продължава в същия дух ще се върне там, където заслужава да бъде. Със сигурност той има възможността да стане №1 в света отново. Подобрил е значително бекхенда си, а освен това е в състояние да спечели двубой, дори да не играе най-добрия си тенис”.

Дел Потро започва надпреварата в Маями в отлично настроение. „Това е четвъртият ми последователен турнир, отдавна не ми се беше случвало да играя в толкова седмици поред. За много други е нормално, но за мен не е, след всичките проблеми с китката”.

Първият двубой на Дел Потро в Маями ще бъде в събота, а неговият опонент ще бъде Робин Хаасе или Микаил Юмер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини