Дел Потро: Федерер е по-добър от всякога



28-03-2017 11:42 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро засипа със суперлативи Роджър Федерер, от когото загуби в III кръг на „Мастърс 1000” турнира в Маями. Аржентинецът призна, че е бил надигран и заслужено Маестрото се е поздравил с успеха. Дел Потро е категоричен, че „съвсем скоро” Федерер може да се върне на върха на ранглистата.

„Федерер винаги е имал добър бекхенд, но сега играе по-добре от всякога от тази страна. Движи се отлично на корта, по-добре в сравнение с години назад. Според мен ключът за успехите му в момента е подобреният бекхенд”, коментира Дел Потро след поражението с 3:6, 4:6.  

Попитан дали е очаквал Федерер да играе толкова силно, Дел Потро каза следното: „Не е лесно да играеш срещу Роджър, защото той е добър на форхенд, бекхенд, слайс, къси топки, всичко. Мисля, че аз дадох най-доброто от себе си, имах шансове и в двата сета, но не успях да се възползвам. Той игра много добре при брейкболите и според мен това направи разликата в мача”.  

Каква е разликата между Федерер сега и Федерер от предишните им двубои? „Той винаги е играл добре. Той е най-добрият в историята. Мисля, че днес той се справи по-добре от мен. Игра силно във важните моменти. Роджър печели турнир след турнир от началото на сезона и аз му пожелавам всичко най-добро. Ще бъде страхотно ако го видим на топ позиция отново. Той се справя отлично и може би съвсем скоро ще бъде на върха”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини