Федерер се шегува на четири езика25-01-2011 16:53 | Станко Димов

Ако кажете някоя шега на Роджър Федерер на френски език може да не се смее така, както на английски на пример. Или на швейцарски или немски. "Маестрото" се явява като един виден тенис полиглот, владеейки изброените езици. Като прибавим към това и южноафриканската кръв по майчина линия, то Федерер тотално придобива интернационален вид.


Недостатъкът в случая е, че след всеки свой мач швейцарецът дава пресконференция на английски език, на който отговаря на журналистическите въпроси. След това прави същото на френски, след това не немски език...и така нататък.


"Понякога ми се иска никога да не бях казвал, че знам френски език", сподели Роджър, който е горд със себе си, защото по този начин увеличава комуникационния си кръг. Роджър казва, че знае толкова езици, защото "това е част от света на тениса".


"Научаването на толкова езици ми коства доста време, но за мен това нямаше значение, напротив - доставя ми удоволствие", сподели Роджър след успеха над Станислас Вавринка в 1/4-финалите на Australian Open.


"Не искам да характеризирам всичкио езици, но мога със сигурност да кажа, че всеки си има свое чувство за хумор. Това, че мога да се опозная научвайки нови неща е повече от интересно за мен".


Един от езиците, който Федерер не говори е испанският. Това е майчиният език на неговия най-голям съперник на корта Рафаел Надал. Федерер признава, че през последните години двамата са станали близки приятели и редовно поддържат връзка.


"С Рафа разговаряме за много неща. Разбира се, тенисът няма как да не присъства сред темите ни". 
Коментари
Други новини