Азаренка с фантастичен обрат срещу Звонарьова



25-01-2010 15:34 | Станко Димов

Виктория Азаренка осъществи страхотен обрат в мача си срещу Вера Звонарьова и се класира за 1/4-финал на Australian Open. Азаренка, която е поставена под №7 в основната схема, губеше в резултата с 0-1 сета и 2-4 гейма, но събра сили и в крайна сметка намери място сред най-добрите 8 в Мелбърн след 4-6, 6-4, 6-0.

 

Вика и Звонарьова направиха може би вторият най-качествен мач на турнира при жените след битката на Енен с Дементиева. Бившата номер 1 при девойките Азаренка показа шампионски характер, преодоля неодобрението на публиката и спечели 10 поредни гейма, за да стигне до така жадувания мач със Серина Уилямс на четвъртфинал.

 

Двубоят започна при странни обстоятелства. Публиката в Мелбърн открито показа, че въобще не харесва двете, тъй като викат прекалено силно при ударите си и такова поведение не се толерира. Особено язвителни бяха те към Вика, която обаче се показа като пълен непукист и въобще не се трогна от подмятанията.

 

Първата част бе много равностойна и двете удържаха подаванията си. При 5:4 за Звонарьова тя нанесе своя удар, пробивайки подаването на Азаренка, което и донесе сета с 6:4.

 

Втората част започна по познатия сценарий. 3:1 за Вера, която с големи крачки се запъти към нов четвъртфинал в Мелбърн. Двете си размениха по 1 пробив и се стигна до 4:2 за Звонарьова. Тук някъде всичко се обърна на 180 градуса.

 

Азаренка сякаш стартира с магически бутон своята наказателна акция, която бе повече от безпощадна - 10 поредни гейма и място при 8-те най-добри на първия турнир от Шлема. След финалната точка, публиката крайно хладно прие успеха на Вика, но има ли значение - това рано или късно ще се промени с постигането на още победи.

 

Победата е паметна за родената в Минск състезателка, която бе регистрирала 4 поредни загуби в сблъсъците си срещу Звораньова. Нещо повече, Азаренка не бе спечелила дори и сет срещу рускинята.

 

Така ще можем да видим повторение на миналогодишния мач между Азаренка и световната номер 1 Серина Уилямс. Тогава белорускинята водеше със сет и 2:4 за Уилямс във втората част, когато бе принудена да се откаже заради топлинен удар под жаркото австралийски слънце. Ако не бе този инцидент никак не бе сигурно, че Серина щеше да се окичи с отличието в края на турнира.

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ МАЧА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини