Дъждът обърка домакините, но не и Надал



27-04-2017 18:17 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за четвъртфинал на АТР 500 турнира на червени кортове в Барселона. Местният любимец, който е и 9-кратен шампион в надпреварата, се справи в два сета със снажния южноафриканец Кевин Андерсън, в отделните части 6:3, 6:4 след близо час и половина игра.

Рафа започна ударно двубоя и след ранен брейк поведе с 3:0 в първия сет, до чийто край Андерсън дори не стигна до точка за връщане на пробива. На старта на втората част Надал пропусна 4 брейк-пойнта, но неизбежното се случи малко по-късно и Матадора проби за 2:1, след което до края на срещата не трепна.

Любопитен момент в Барселона бе фактът, че двубоят на Надал трябваше да бъде втори от програмата на централния корт „Писта Рафа Надал”. Дъждът над Барселона обаче забави програмата с повече от 4 часа и в нея настъпиха промени, като организаторите преместиха срещата на Надал и Андерсън да бъде първа, а не втора.

За Рафа това беше 50-и двубой в Барселона, където той е устремен към рекордна 10-та титла. 

На четвъртфиналите Надал ще срещне победителя от двубоя Александър Зверев – Хьон Чун, който ще се проведе по-късно тази вечер.

Място в Топ 8 в Барселона си гарантира и Доминик Тийм. Австриецът очаквано нямаше проблеми в двубоя си срещу Дан Евънс и се наложи със 7:6 (5), 6:2. В следващия кръг Тийм ще срещне „щастливия губещ” Юичи Сугита, който шокира домакините с успех над Пабло Кареньо Буста – 6:3, 6:3. Японецът стана първият „щастлив губещ”, който достига до четвъртфинал на АТП турнир от началото на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини