Шарапова в убийствена част на схемата в Мадрид – жребий



05-05-2017 15:02 | Станко Димов

Мария Шарапова изтегли „късата клечка” при жребия за основната схема на турнира на червени кортове Mutua Madrid Open, който е от високата категория „Задължителен”. Рускинята, която наскоро се завърна на корта след изтърпяно 15-месечно наказание, ще се изправи на старта срещу опитната Миряна Лучич-Барони, която е №17 в схемата.

При победа във втори кръг бившата №1 в света ще премери сили с победителката от двубоя Южени Бушар – Ализе Корне. Любопитен е фактът, че Бушар беше сред тенисистките, които се изказаха най-яростно срещу завръщането на Маша на корта и получените от нея специални покани за Щутгарт, Мадрид и Рим. Бушар дори нарече рускинята „измамница”.

Ако се класира за трети кръг, то там Шарапова може да се изправи срещу водачката в схемата Ангелик Кербер. Германката, №2 в световната ранглиста, започва в Мадрид с двубой срещу Тимеа
Бабош.

В долната част на схемата също се очертава да бъде интересно. Една от местните любимки – Гарбине Мугуруса ще има тежък двубой още на старта, където ще срещне Тимеа Бачински. Ще станем свидетели и на чешки дуел в първи кръг – Барбора Стрицова срещу Луцие Шафаржова.

Шампионката от миналата година Симона Халеп, която в четвъртък спечели благотворителния турнир „Tie Break Tens”, ще започне защитата на трофея с двубой срещу Кристина Плишкова. Във втори кръг румънката може да срещне Дария Касаткина или Роберта Винчи.

Припомняме, че Цветана Пиронкова също може да попадне в схемата в Мадрид, но за тази цел ще трябва да преодолее квалификациите в испанската столица.  

ОСНОВНАТА СХЕМА В МАДРИД ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини