Без изненади във втория ден на Ролан Гарос



30-05-2017 09:52 | Николай Драганов

Без големи изненади протече втория ден на тазгодишния "Ролан Гарос" при мъжете и жените. С лекота напред продължават актуалния шампион Новак Джокович и големият фаворит за 10-ти трофей в Париж Рафаел Надал.


Ноле се наложи се наложи над Марсел Гранойерс от Испания с 6:3, 6:4, 6:2, а в следващия кръг ще срещне португалеца Жоао Соуса. Сърбинът ще може потърси съвет от своя сънародник Янко Типсаревич, който беше първият съперник на Соуса, но отстъпи 6:4, 6:7(3), 2:6, 2:6.


Никакви проблеми в похода си към невероятната десета титла нямаше Надал, който се справи с Беноа Пер след 6:1, 6:4, 6:1 за по-малко от два часа. Следващият съперник на Рафа ще бъде холандецът Робин Хаасе.


35-годишният испански ветеран Давид Ферер също записа победа на старта. Финалистът от 2013 година показа защо е любимец на милиони по света и измъкна епичен двубой от Доналд Йънг - 5:7, 6:3, 4:6, 6:3, 13:11. В следващия кръг Ферер ще има за противник своя сънародник Фелисиано Лопес, който се наложи над квалификанка от САЩ Бьорн Фратангело.


Напред продължава и световният №6 Милош Раонич, който се наложи след 6:3, 6:4, 6:2 над Стив Дарси. Следващият съперник на канадеца е Рожерио Дутра Силва от Бразиция, който измъкна епичен петсетов мач от Михаил Южни, в който взе тайбрека - 4:6, 7:6(5), 2:6, 7:6(4), 6:2.


Надпреварата напусна един от най-успешните представители на домакините в последните години в лицето на Жил Симон. 32-годишния французин отстъпи на грузинеца Николос Басилашвили, който се представя силно през 2017 година. В следващия кръг полуфиналистът от турнира в София ще срещне втората ракета на Сърбия Виктор Троицки, който отстрани Евгени Донской от Русия в три сета.


Марин Чилич се справи лесно с Ернест Гулбис и продължава напред след 6:3, 6:3, 6:3. Следващият съперник на световния №8 ще бъде руснакът Константин Кравчук, който в първи кръг отстрани  Федерико Делбонис. 
Безпроблемно напред продължава и Давид Гофен, който се наложи над Пол-Анри Матьо след 6:2, 6:2, 6:2. Във втори кръг белгиецът ще се изправи срещу Серхий Стаховски. 


При жените напред продължава шампионката Гарбине Мугуруса, която се справи сравнително лесно с носителката на трофея в Париж през 2010 година Франческа Скиавоне след 6:2, 6:4. Надпреварата напусна бившата №1 и трикратка полуфиналистка в Париж Йелена Янкович. Сръбкинята отстъпи на Ришел Хогенкамп след 2:6, 7:5. 


Напред продължава финалистката от 2012 година Сара Ерани и тази от 2010 година Саманта Стосър. Победи записаха и бившата №1 Каролине Вожняцки, както и една от скритите фаворитки за силно представяне в Париж Кристина Младенович. Напред продължават още Каролина Плишкова, Анастасия Павлюченкова, Елена Веснина, Кики Бертенс, Ана Контавейт и други. 


Изявите на корта приключиха за французойката Ализе Лим, която жълтите медии не за първи път спрягат за нова приятелка на Григор Димитров. Лим на Магда Линет след 0:6, 5:7. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини