Матс Виландер: На Джокович му липсва апетитът на корта



05-06-2017 11:00 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Матс Виландер заяви, че на Новак Джокович може би му липсва за глад за нови успехи, след като вече е спечелил толкова много в своята кариера. Сърбинът се намира в същата фаза, в която е бил самият Виландер през 80-те, коментира той в интервю за "Ройтерс".


"Трудно е, когато си спечелил толкова много, толкова млад или толкова неочаквано. Трудно е да запазиш апетита си. При Новак, струва ми се, че нещо липсва. Мисля, че го виждам... Знам го, защото се случи и на мен. Губиш своя глад.

 

За първи път ми се случи, след като спечелих Australian Open през 1983 година. Случи и след "Ролан Гарос" през 1985 година - е, защото срещнах и жена, за която сега съм женен - така че някои неща са по-важни. Мисля, че той няма проблем да печели...", коментира шведът, който е носител на седем титли от Големия шлем.


"Когато става въпрос за победи, нещата са черно-бели - той знае как да печели, той е по-добър от теб. А когато губи, това го мотивира. Но когато е 0:0, изглежда му е трудно да намери апетит. Разбирам това, разпознавам го", обясни Виландер.


Според него е добра новина, че Джокович е взел решение да работи с Андре Агаси, защото американецът е преминал през същия период.

 

"Това е най-добрата новина относно сътрудничеството между двамата. Тази трудност да събудиш апетита си. Случвало се е на Бьорн Борг, на Борис Бекер, на мен, на Андре. И Андре се завърна и игра невероятно. Той знае как да се справя с това. Знае как да го поправи", завърши Виландер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини