Вавринка напред без загубен сет



07-06-2017 19:27 | Любомир Тодоров

Шампионът на "Ролан Гарос" от 2015 година Стан Вавринка записа петата си категорична победа в турнира от Големия шлем в Париж.


Третият поставен швейцарец се наложи с 6:3, 6:3, 6:1 над №7 в схемата Марин Чилич от Хърватия за точно 100 минути игра. Така Стан се класира за трети път на полуфинал тук и сега продължава без загубен сет.


В откриващия гейм на двубоя Чилич имаше точка за пробив. Тя се оказа единствената за него в сета. Вавринка на свой ред направи брейк за 2:0 и до края на частта нямаше никакви проблеми.


Във втората имаше най-много интрига. Тенисистът от Лозана направи ранен пробив на нула за 2:1, но хърватинът го върна при 3:3. Веднага след това Стан пак постигна брейк на нула, а малко по-късно затвори мача с нов брейк след гръмотевичен ретур. Тук някъде съпротивата ва Мръня приключи.


Вавринка дръпна с 5:0 за 20-ина минути, преди да позволи на Чилич да спечели почетен гейм. След това швейцарецът сервираше за място на полуфинал. Той стигна до мачбол, но при волето на мрежата стъпи накриво и падна. Това не попречи на Стан да завърши мача с ас на втори сервис.


Носителят на 3 титли от Големия шлем завърши с 25 печеливши удари при 17 непредизвикани грешки. Хърватинът записа 23 уинъра при 32 грешки.

 

Вавринка очаква в следващия кръг победителя от двубоя между Анди Мъри и Кей Нишикори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини