Клайстерс: Готова съм да се откажа още днес, но ще изчакам две години



02-02-2011 20:34 | Станко Димов

Победителката от Australian Open Ким Клайстерс даде ясно да се разбере, че за разлика от Франческа Скиавоне няма намерение да остане на корта в следващите 10 години. Белгийката е категорична, че до края на кариерата й остават не повече от два сезона.


Ким се завърна в професионалния тенис в края на 2009-та година, след като си беше взела двугодишна почивка. Опитна, улегнала и хладнокръвна, белгийката спечели 3 титли от Големия шлем, демонстрирайки убийствена форма.


"Избрали сме този начин на живот, но това няма да продължи още 10 години, а максимум още 2", сподели Клайстерс пред "Ройтерс ТВ".


"Именно заради това се опитваме да се насладим на всеки един миг. Дъщеря ми Джейда е добро дете. Тя обича да пътува и се наслаждава на различните места, които посещаваме. Тя е на такава възраст, че всеки ден научава по нещо ново".


За разлика от другите тенисисти, които по време на сезона спазват стриктен график, включващ тренировки и масажи, Ким намира друг начин за отпускане след тежките двубои. С Джейда около себе си, 27-годишната състезателка обикаля из паркове, зоологически градини, язди коне и като истински Дон Кихот се пуска на импровизирана игра с мечове със своята малка наследница.


Това е една доказана формула за успех за играч, който преди години бе обвинен, че незаслужено е номер 1 в ранглистата, тъй като не била достатъчно обедителна в турнирите от Големия шлем.


Сега, въпреки трите си титли от US Open и триумфа в Мелбърн Клайстерс е категорична, че семейният й живот е твърдо пред професионалния.


"Има дни, в които изпитвам вина спрямо дъщеря ми и съпруга ми. Но в края на деня отново съм щастлива, защото съм с тях. Заедно сме всеки ден", разказва Клайстерс.
"Другите майки също ходят на работа, а през деня поверяват децата си на свои близки, които да се грижат за тях".


Ким призна, че не иска Джейда вечно да продължава да живее по този начин - да бъде всяка седмица на ново място, да сменя градове, държави, континенти, което налага кариерата на Клайстерс.


"С всеки изминал ден остарявам, а скоро Джейда ще трябва да започне да ходи на училище. В личния ми живот ще настъпят много по-важни неща от това, да играя тенис. Именно затова казвам, че съм готова да се откажа от кариерата си още днес, ако семейството ми ме помоли затова", коментира още Клайстерс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини