Фалстарт срещу Люксембург



03-02-2011 17:40 | Станко Димов

България не започна по най-добрия начин двубоите срещу Люксембург от втория ден на "Фед Къп". В първия мач на сингъл Диа Евтимова отстъпи след 3:6, 3:6 пред опитната 35-годишна Ан Кремер (номер 169 в света).


По този начин напрежението ще се стовари върху раменете на Цветана Пиронкова, която ще трябва задължително да победи Манди Минела (номер 137 в света). В противен случай България ще загуби сблъсъка с Люксембург и ще направи повече от сложна задачата си преди последния сблъсък с домакините от Израел. Неприятната новина в случая е, че нашата първа ракета почувствала болки в китката и не е ясно дали е в оптимално състояние.


Иначе самият мач започна повече от обнадеждаващо за Евтимова. След силен старт нашето момиче поведе с 3:1 гейма. В този момент обаче Диа започна да реди грешка след грешка, от което по най-добрия начин се възползва 35-годишната Кремер.

 

Ан не само, че спечели първия сет с 6:3, но продължи серията си на 8 поредни гейма, повеждайки с 3:0 във втората част. До края на мача Евтимова спечели 3 гейма, с което направи поражението си малко по-достойно.


Припомняме, че в сряда България надви Полша с 2:1 след успех на сингъл на Елица Костова и решителната победа на двойки на Пиронкова и Малеева. В петък е последният мач от Група "Б", а съперник на нашите ще бъде Израел на Шахар Пеер.


Сега предстои двубоя на Пиронкова срещу Манди Минела. Тъкмо Минела бе състезателката, която острани Цвети на миналогодишния US Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини