Мъри при Григор в Ротердам



04-02-2011 12:02 | Станко Димов

Финалистът от Australian Open Анди Мъри ще се завърне на корта идната седмица на турнира "Мастърс 500" в Ротердам. 23-годишният шотландец, който в Мелбърн отстъпи в спора за трофея пред Новак Джокович, ще може да грабне титлата в отсъствието на Ноле, който се отказа от участие в последния момент.


В интервю пред британските медии преди дни Мъри сподели, че няма никаква представа кога точно ще се завърне на корта. Роденият в Дънблейн състезател заяви, че това може да се случи "както другата седмица, така и след два месеца". В крайна сметка обаче световният номер 5 е решил да не си дава прекалено голяма почивка и съвсем скоро отново ще се появи на корта.


Турнирът в Ротердам се очертава като изключително интригуващ, защото освен Мъри участие потвърдиха още няколко от топ играчите в света, сред които Робин Сьодерлинг, Томаш Бердих, Давид Ферер и Юрген Мелцер.


В турнира ще се включи и най-добрият български тенисист Григор Димитров. За да се добере до основната схема обаче, хасковлията ще трябва да премине през квалификациите.


В Холандия ще лиспват "само" Рафаел Надал и Роджър Федерер. Световният номер 1 лекува травма, а швейцарецът си взе почивка.


ABN AMRO World Tennis Tournament започва с квалификациите на 5-и февруари и ще продължи до края на другата седмица. Надпреварата е на твърда настилка, а наградният фонд е € 1,150,000. Шампион в Ротердам миналата година стана Робин Сьодерлинг. Турнирът е от категория "Мастърс 500".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини