Официално: Джокович няма да играе до края на сезона



26-07-2017 15:23 | Станко Димов

Сезон 2017 за Новак Джокович официално приключи. Най-добрият сръбски тенисист обяви новината в профила си във „Фейсбук”. Джокович каза, че ще си вземе няколко месеца пълна почивка, като голямата му цел ще бъде да започне новия сезон в топ кондиция.

Сърбинът също така обяви, че през 2018-а година част от екипа му ще продължи да бъде Андре Агаси. Двамата работеха заедно по време на „Ролан Гарос” и Уимбълдън.

Любопитен е фактът, че Джокович обяви новината за оттегля нето си от тениса до края на сезона на същата дата, на която го стори Роджър Федерер преди година – 26 юли.

Решението на Джокович означава също, че скоро той ще напусне Топ 10 на ранглистата, тъй като няма да защити точките си до края на сезона.

Припомняме, че Ноле получи контузия в лакътя в навечерието на Уимбълдън и беше принуден да се откаже на четвъртфиналите в двубоя си срещу Томаш Бердих. Сезон 2016 ще остане като един от най-разочароващите за Джокович, който успя да спечели едва титли – в Доха и Ийстборн (и двете от категория АТР 250) и да играе финал в Рим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини