Изповедта на Новак Джокович



26-07-2017 16:02 | Станко Димов

Новак Джокович направи обръщение в официалния си сайт, в което разкрива подробности за решението да не играе тенис до края на сезона. Сърбинът е категоричен, че на този етап приоритет №1 за него ще бъде да се възстанови напълно и ще се върне на корта само когато това се случи.

„Всички доктори, с които се консултирах, всички специалисти, които посетих в Сърбия и по целия свят са категорични, че тази контузия изисква почивка. Продължителната пауза от спорта е неизбежна. Ще направя каквото трябва, за да се възстановя. Ще използвам предстоящия период, за да подсиля тялото си и да подобря някои елементи, върху които не ми оставаше време да работя в последните години, заради натоварената ми програма.

5 месеца може да изглеждат дълъг период, но аз съм сигурен, че времето ще мине много бързо, защото има толкова много неща, които искам да свърша. Още един много важен момент – ще станем родители за втори път. Моята съпруга Йелена и аз очакваме второто си дете, подготвяме се за новия член на семейството ни. Това са неща, които ме изпълват с най-голямо щастие и радост. Сигурен съм, че ще бъда готов за началото на новия сезон”, каза Джокович.

Носителят на 12 титли от Големия шлем планира да участва на подгряващ турнир през януари преди старта на Australian Open.

„За мен най-важното е да се възстановя, да бъда в състояние да играя без контузии възможно най-дълго, да се конкурирам в спорта, който ми е дал толкова много и който обичам. Разбира се, че искам да се завърна на победния път, да печеля трофеи отново. Но сега не е времето да говорим затова. На този етап аз съм концентриран върху възстановяването ми”.

През последните седмици Новак направи няколко консултации, като всички бяха категорични, че оттеглянето от спорта за няколко месеца е наложително.

„Лакътят ми е наранен поради прекомерното натоварване. Той ми създава проблеми когато сервирам, а напоследък и когато изпълнявам форхенд. За съжаление такива наранявания често се срещат в професионалния спорт и аз съм изключително горд от факта, че през всичките тези години успях да се опазя от сериозни контузии. Мисля, че не съм пропускал турнир от Големия шлем от повече от 10 години. През това време достигах до финалните етапи на турнирите и играех на най-високо ниво. Всяка забележителна серия има начало и край. Тялото ми има граници и аз трябва да го уважавам и да съм му благодарен за всичко, което постигнахме до момента. В началото на кариерата ми бях изправен през здравословни проблеми, но след това през годините, с много търпение и отдаденост, намерих решение. Това е правилният подход и силно вярвам, че ще се върна по-силен”.

През новия сезон Новак ще продължи да работи с Андре Агаси. „Разговаряме редовно. Андре беше с мен в Торонто и ми помогна да намеря лекари, специалисти, които да прегледат лакътя ми. За този кратък период ние успяхме да се опознаем един друг и да изградим доверие и разбирателство. Той подкрепя решението ми да си взема почивка и остава мой основен треньор. Той ще ми помогне да вляза във форма и да се върна по-силен на корта, когато се възстановя”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини