Лек старт за Хюит и Истомин в Сан Хосе



08-02-2011 12:09 | Станко Димов

Денис Истомин и Лейтън Хюит записаха очаквано лесни победи в първите си двубои от турнира SAP Open в Сан Хосе. Поставеният под номер 5 в схемата Денис Истомин от Узбекистан се нуждаеше от малко повече от час, за да надвие с Роман Борванов (Молдова, номер 357) с 6:3, 7:5.

 

Истомин наниза 7 аса и не загуби подаване през мача. За сметка на това осъществи два пробива в първия и един във втория сет, с които си заслужи победата.


В следващия кръг той ще се изправи срещу американеца Майкъл Ръсел, който надви сънародника си Алекс Кузнецов с 6:4, 6:2. Резултатът не дава ясна картина за самия мач, тъй като Кузнецов на 3 пъти пробив по-именития си съперник, но бе безкрайно слаб в своите сервис геймове.


Поставеният под номер 7 в схемата Лейтън Хюит също записа комфортна победа на старта. Той се наложи с 6:3, 6:3 над германеца Бьорн Пау. В следващия кръг бившият номер 1 ще срещне спечелилия мача между Алехандро Файа (Колумбия) и Браян Дабул (Аржентина).


С успех тръгна и ветеранът Джеймс Блейк, който през миналата година на няколко пъти бе на косъм от оттегляне от професионалния спорт. Бившият номер 4 в света се справи със състезаващия се за Канада Джеси Ливайн - 7:5, 6:1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини