Дел Потро с първа победа в САЩ след триумфа на US Open



09-02-2011 10:47 | Станко Димов

Хуан Мартин Дел Потро записа първа победа на територията на САЩ от края на 2009-та година насам, когато спечели US Open. Рано тази сутрин аржентинецът се наложи с 6:3, 6:2 над Теймураз Габашвили в мач от първия кръг на турнира SAP Open в Сан Хосе.


През 2010-та година Дел Потро изигра едва 6 мача в следствие на тежка травма на китката. Поради тази причина аржентинецът, който е голям привърженик на футбола и в частност на Бока Хуниорс и Ювентус (Торино), се свлече до незавидната 448-ма позиция в света.


В последните 3 турнира, на които участва Дел Потро неизменно минава първи кръг, но претърпя загуби във втория на последните две надпревари, в това число и Australian Open.


Следващият съперник на Дел Потро в Сан Хосе ще бъде словакът Лукас Лацко, който постигна първа победа над играч от Топ 20, надвивайки местната надежда Сам Куери със 7:6 (6), 6:3. Това е трета поредна загуба за снажния американец, който отстъпи в първи кръг на турнира в Сидни и на Australian Open.


Куери не е единствен от поставените, който напусна рано турнира. Неговата съдба споделиха белгиецът Ксавие Малис, който пред погледа на легендата Пийт Сампрас бе надвит от суперталанта Милош Раонич.

 

Друг обещаващ млад играч - Ричард Беранкис пък постави на колене номер 6 в схемата Бенямин Бекер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини