Федерер: Позитивна седмица, да си на финал е хубаво



14-08-2017 07:54 | Николай Драганов

Роджър Федерер допусна едва трета загуба през сезона и първа на финал, след като бе победен от Саша Зверев в мача за титлата в Монреал. Швейцарецът не успя да триумфира с шести трофей през 2017-та година и ще се надява да стои това през следващата седмица в Синсинати. 


"В крайна сметка това беше една позитивна седмица", каза Федерер след едно от много редките си поражения тази година, дошло от 16-години по-младия Зверев. "Финалът беше неочакван. Но това е продължение на добрите резултати този сезон. Да играеш финал е нещо хубаво. Разбира се, разочарован съм от днешния ден. Мислех, че ще се представя по-добре. Исках да се боря повече и да направя мача по-оспорван. Имах възможности, но Зверев игра изключително добре. Той игра добре през цялата седмица", коментира Маестрото.


Федерер има два трофея от Rogers Cup, но отново не успя да спечели титлата в Монреал. Той напуска града с първа загуба от представител на Топ 10, след като двамата играчи, които го бяха побеждавали досега - Томи Хаас (№302) в Щутгарт и Евгени Донской (№116) в Дубай, сториха това от позиции извън Топ 100 и в началото на съответните надпревари. 


"Александъл е наоколо от известно време. Не толкова отдавна, но ето че играя на това ниво срещу него за четвърти или пети път. Тренирал съм много с него. Познаваме се добре. Наистина съм много щастлив за него - да видя, че не просто минава на следващото ниво, но направо на две нови нива, печелейки две "Мастърс" титли. Това е невероятно трудно. Той спечели две през този сезон, което е невероятно постижение за него. Пожелавам му всичко добро и се надявам да завърши сезона силно, защото има тази възможност", не спести похвалите си Маестрото. 


"Чувствах се добре през цялата седмица. Имах малко мускулни болки, някои тревоги и болежи тук и там, просто защото съм обратно в състезателен ритъм, на твърди кортове. След ваканция и тренировки, в началото винаги има шок за тялото. Ще почакаме и ще видим как ще се чувствам в следващите няколко дни", завърши Федерер, който няма много време за почивка, тъй като веднага се насочва към Синсинати, където ще направи нов опит да спечели титлата и да стане №1 в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини