Мъри разкри причините за загубата от Багдатис



10-02-2011 12:11 | Станко Димов

Десет дни след като загуби финала на Australian Open, Анди Мъри се сгромоляса на старта на силния турнир в Ротердам. Британецът започна добре мача си срещу Маркос Багдатис и поведе с 4:2 гейма, но след това загуби 10 от следващите 11 гейма и напусна турнира.


"Трябва да помисля върху това, което се случи. Винаги, когато излизам на корта се опитвам да намеря правилния баланс в играта си, да съм сигурен, че физичски и психически съм подготвен", сподели британската надежда.


"Имах нужда от време да се адаптирам към настилката, но Маркос не ми даде такова. Той удряше топката много силно, плоско. Наистина нямах никакво време да свикна с корта. Може би това е нещо, за което трябва да помисля в следващите турнири".


Световният номер 5 изказа съмнения относно качеството на началния си удар, който го предаде и във финалния мач на Australian Open срещу Новак Джокович.


"Започнах мача добре и след това всичко се обърна. Загубих тайминга в играта си и не удрях топката добре. Освен това и сервисът ми не беше перфектен. Заради това загубих. Кортът в Ротердам е доста бърз, а аз закъснявах да взема топката", призна си трикратният финалист на турнири от Големия шлем.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини