Овчаров и Ишикауа шампиони в Панагюрище



20-08-2017 16:32 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Панагюрище

 

Водачите в схемите Димитри Овчаров и Касуми Ишикау спечелиха титлите на турнира по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour Bulgaria Open в Панагюрище, който е с награден фонд 130 000 долара.

При мъжете германецът Овчаров победи втория в схемата Кента Мацудайра с 4-1 (-9, 7, 4, 9, 9) и развали японската хегемония в състезанието.

Първата част беше за представителя на Азия. Той поведе с 10:5 точки и реализира четвъртия си геймпойнт. Във втория Мацудайра, благодарение на сервиса си "томахавка" дръпна с 5:0, но последва обрат, след като Овчаров спечели осем поредни разигравания. В краяна сметка 28-годишният Дима успя да изравни частите, а в третата беше безапелационен.

Германецът продължи да доминира в двубоя с магическия си бекхенд и закономерно поведе с 3-1. В последния гейм четвъртият в света стигна до мачбол и го реализира, за да спечели осмата си титла от World Tour.

Ишикауа взе третата си титла в Панагюрище след тази на сингъл през 2015-а и на двойки от днес със съперничката си във финала Мима Ито. Левичарката спечели с 4-0 гейма (10, 4, 7, 5).

Двете показаха свръхзвуков тенис, но Касуми доминираше в двубоя. Критичен за нея беше моментът в първия гейм, когато Ито имаше геймпойнт при 10:9 точки. Ишикауа го отрази, спечели частта след продължение и до края не позволи да бъде изненадана.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини