Манията "покер" завладя тениса



10-02-2011 20:32 | Николай Драгиев

Джеймс Блейк е поредният тенис играч, който е обсебен от манията, наречена "покер". След като в последно време изявите му на корта са епизодични, Блейк прекарва часове да чете различни материали, да слуша съвети на професионалисти и най-вече да играе покер.

"Покерът е точно като всеки друг спорт. Никога не можеш да спреш да учиш. Непрекъснато са нужни корекции в играта ти," смята Джеймс.

Трудно е да се каже дали покерът наистина спортна дисциплина, но в последно време множество вече отказали се, а и настоящи тенисисти, се захващат активно с него. И то не само като нещо, с което да убиват време.

През 2004 година бившият номер 1 Евгений Кафелников спря с тениса и се фокусира върху играта с карти. Руснакът вече има и няколко доста добри финансови удари от новата си страст. Световният номер 12 Гаел Монфис и легендата Борис Бекер пък имат контракт с pokerstars.net и не пропускат да играят онлайн. Американецът Блейк пък избра да подпише договор с fulltiltpoker.net.

"Тенисът и покерът си приличат по едно нещо. Те са преди всичко психологическа битка," смята Борис Бекер. "И при двете си сам, всичко зависи от теб. Забавно е твоята тактика да вземе превес над останалите," допълва Бекер, който отделя по 8 часа на ден за покер и вече е на доста добро ниво.

Отскоро между тениса и покера има и друга "топла връзка". Един от най-известните играчи в покера - Гус Хансен и световната номер 1 при жените Вожняцки открито афишираха връзката си на Australian Open.

Интересното е, че Гус Хансен, както и още няколко известни имена в покера, в юношеските си години за тренирали тенис.

"Интригуващо бе да видя легенда като Борис Бекер да се присъедини към моя спорт," коментира Гус Хансен любопитното стечение на обстоятелствата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини