Гришо: В България се чувствах като рок звезда



29-08-2017 12:03 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров беше гост в предаването „Гейм, Сет, Матек“ на  Бетани Матек-Сандс по Tennis Channel. Тя го върна в началото на февруари, когато Гришо пристигна в София за турнира на АТР, който спечели.


„Победата в София бе една от най-големите ми, защото срещнах и някои членове на семейството ми за първи път“, разказа българинът, пояснявайки, че е напуснал родината рано и това е една от причините да не познава част от роднините си.


„Беше лудост още от първия ден, когато пристигнах. Усещах пеперуди в стомаха си не защото играя, а защото съм в България. Невероятно усещане, семейството ми бе там, всички братовчеди, всичко бе перфектно. Първият мач бе особено труден, но после всичко потръгна. Чувствах се като рок звезда“, призна 26-годишният ни сънародник.


Димитров разказа, че съжалява, че не е имал чак толкова много възможности да играе на централния корт на US Open, но добави колко очарован е от атмосферата.


Американката поиска хасковлията да каже как той се мотивира, като му припомни за тежката си контузия на Уимбълдън, която я вади от корта за дълго време.


 „Първото нещо, което трябва да направим, е да отидем на басейн. Не спирай да се усмихваш, това винаги помага. Винаги когато съм изпитвал болка, съм се опитвал да търся позитивната страна на нещата. Ще имам шанс да си почина малко, си казвам“, издаде рецептата си Григор.

 

Преди това гости в предаването на Бетани бяха Саша Зверев, Джак Сок и Гарбине Мугуруса.


Димитров започва тази вечер участието си в Откритото първенство на Съединените щати с мач срещу квалификанта от Чехия Вацлав Шафранек.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини