Суперталантът Раонич на финал, чака Дел Потро или Вердаско



12-02-2011 10:37 | Николай Драгиев

Суперталантът Милош Раонич продължава възходящата линия на своето представяне. Младокът достигна финал на "Мастърс 250" в Сан Хосе. Канадецът без проблеми надви Ричард Беранкис с 6:4, 7:6 и така стигна до своя първи полуфинал. Късметът също споходи Раонич, тъй като Гаел Монфис, който също се класира за тази фаза, обяви че се отказва заради проблем в китката.

Бруталният начален удар на Милош Раонич не остави никакъв шанс на Беранкис. 12 аса и множество сервиси с над 200 км/час тормозеха Беранкис през цялото време. С успеха си Раонич за първи път влиза в топ 75. За сравнение в началото на година Милош заемаше 152-а позиция.

"Успявах да разнообразявам играта си добре, особено във втория сет. Дори и аз бях учуден колко мощно успявах да сервирам. С второто си подаване пък намалявах силата, но умело го пласирах," коментира доволният Раонич.

Гаел Монфис, който остави Раонич да достигне до финал без игра, победи американския талант Тим Смичек с 6:4, 7:6, но след срещата обяви, че не е в състояние да продължи борбата.

"Още от Australian Open чувствам тази болка. Няма да играя между четири и шест седмици. Просто не мога да удрям бекхенд. Опитах, но не се получава," сподели Гаел.

Очакваният с огромно нетърпение двубой между Хуан Мартин дел Потро и Лейтън Хюит не донесе очакваното зрелище. Просто, защото аржентинецът бе с класа над опонента. Победата за него бе в два сета - 6:2, 6:3.

Така Хуан Мартин достигна първи полуфинал от АТР в последните 15 месеца. "Фантастично е да успея да изиграя 4-5 мача за една седмица. Имам нужда от игрови опит, за да подобрявам представянето си. Това ще отнеме време. Гледам на нещата ден за ден," коментира Дел Потро, който ще спори с Фернандо Вердаско за място на финал.

Испанецът, който е шампион от миналата година, победи с 6:4, 6:4 Денис Истомин от Узбекистан.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини