Бъдещето на "Ролан Гарос" - какво мислят звездите12-02-2011 12:15 | Станко Димов

През последните дни темата за бъдещето на "Ролан Гарос" отново навлезе с пълна сила в тенис средите. Както е известно очаква се в неделя да стане ясно дали турнирът ще остане в сегашния си комплекс, или ще бъде преместен на друго място. Предлагаме на вашето внимание мнението на някои от най-популярните играчи от сега и близкото минало.

Рафаел Надал, носител на 9 титли от Големия шлем, действаш шампион на "Ролан Гарос":

"Мисля, че "Ролан Гарос" има дълга история на мястото, на което е сега. Турнирът не трябва да се мести, "Ролан Гарос" трябва да остане тук, защото тук можем да усетим от историята на тениса в Париж.

Ако турнирът се премести на друго място може би ще бъде по-добре за зрителите, дори и за нас играчите в даден план. Но пък надпреварата ще загуби част от душата си".

Роджър Федерер, носител на 16 титли от Големия шлем, шампион от "Ролан Гарос" за 2009-та година:

"Ролан Гарос" е най-тесният от всички турнири от Големия шлем. Играчите и феновете са на мнение, че въпреки големия опит и харизма, е доста трудно да се нагодим към трудните условия. Нуждаем се от повече пространство. Моето усещане обаче е, че турнирът ще остане на сегашната си локация".

Жилберт Исерн, изпълнителен директор на френската тенис федерация:

"Вярно е, че когато започнахме да говорим вътре във федерацията за възможността да преместим турнира, идеята нямаше особен успех.
Но ние изминахме дълъг път. Сега доста хора виждат предимствата от това да направим нова арена.

Яник Ноа, шампион от "Ролан Гарос" за 1983 година:

Според него това ще бъде обида към "мускетарите" - четиримата французи, които победиха САЩ за Купа "Дейвис" през 1927 година, след което бе създадена необходимостта от "Ролан Гарос".

Жюстин Енен, 4-кратен победител на "Ролан Гарос":


"Трудно ми е да си представя "Ролан Гарос" на друго място. Определено обаче съм на мнение, че това трябва да стане и промяната е необходима.

Играчите и зрителите се оплакват, защото съоръжението е твърде тясно. Трябва да се намери решение.

Дали може да се промени турнира без да си сменя мястото? Всички искат това. Другите турнири не са напускали местата си. Може би "Ролан Гарос" ще направи същото".

Амели Моресмо, бивша номер 1 в света, носителка на 2 титли от Големия шлем:


Измина доста време откакто за първи път повдигнах въпроса за промяна. Дори и да остане в Париж мисля, че след 10 години отново ще се наложи да коментираме темата.
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини