След 6 загубени финала: Вожняцки с първа титла за сезона



24-09-2017 10:20 | Станко Димов

Шампионката от миналата година Каролина Вожняцки спечели титлата от турнира на твърди кортове в Токио, който е от категория WTA Premier. На финала датчанката надви Анастасия Павлюченкова (Русия) с 6:0 7:5 и триумфира на Pan Pacific Open общо за 3-и път в кариерата си.

Бившата водачка в ранглистата имаше нужда от само 75 минути, за да вземе първия си трофей за сезона, който дойде от 7-ото ѝ участие на финал.

Вожняцки започна ударно срещата и поведе в резултата след 22 минути, в които не даде дори гейм на Павлюченкова. В 10-ия гейм на втория сет рускинята спаси мачбол, но логичното се случи малко след това, когато Каролина успя да реализира третия си мачбол и се поздрави с титла №26 в кариерата си.

„Това беше 7-ият ми финал за сезона и ставаше все по-трудно и по-трудно“, каза Вожняцки, която за последно беше спечелила турнир през октомври миналата година в Хонг Конг.

„Пазя страхотни спомени от тук, защото бях печелила турнира и преди. Доволна съм, че успях да запазя концентрацията и агресията в играта си през цялото време“.

Вожняцки спечели титлата в Токио за първи път през 2010-а, след което игра финал през 2014-а. В последните два сезона тя отново е над всички в турнира и се просъедини към Щефи Граф и Габриела Сабатини, които са триумфирали в Токио по 3 пъти. Рекордьорка в това отношение е Мартина Хингис с 5 трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини